firestone rubbergard epdm

EPDM voor elk daktype

Verschillende daktypes

Veranderingen inzake bouwregelgevingen, klimaatveranderingen en het gebruik van duurzame energie hebben een invloed op onze daktypes. Firestone RubberGard biedt voor de verschillende daktypes een oplossing.

zwarte daken

Zwarte daken

Testen op het Firestone RubberGard membraan tonen aan dat een EPDM dakafdichtingsmembraan een levensverwachting van meer dan 50 jaar heeft, zonder dat in die periode tekenen van veroudering zichtbaar worden zoals craquelévorming.

Blauwe daken

Blauwe daken

Het Firestone RubberGard membraan is chemisch inert, niet-giftig en bevat geen kankerverwekkende stoffen in tegenstelling tot de klassieke systemen. Het regenwater dat in contact komt met het dak voldoet aan de milieunormen voor recuperatie van oppervlaktewater. Het Firestone RubberGard membraan is dus ideaal voor het zogenaamde grijswatercircuit.

Groene daken

Groene daken

De toepassing van een groendak is een ideale oplossing om uw gebouw op te waarderen, het milieu te beschermen en uw kosten terug te dringen op lange termijn. Firestone RubberGard™ EPDM is perfect geschikt voor extensieve groendaken op basis van een lichtgewicht sedumvegetatie dat weinig onderhoud vraagt. De grote, naadloze (tot 930 m²), lichte en flexibele Firestone RubberGard™ EPDM membranen hebben de FLL tests voor wortelbestendigheid uitstekend doorstaan.

Rode daken

Rode daken

Door de beperkte ruimte in onze steden optimaal te benutten, wordt een dak alsmaar vaker als een nuttige ruimte gezien, zoals een parkeerdak of een terrasdak. Gezien de uitstekende flexibiliteit en goede rekbaarheid hebben Firestone RubberGard™ EPDM membranen een uitstekende ponsweerstand. Deze eigenschap is zeer belangrijk met het oog op het opvangen van de belastingen tijdens het gebruik van daken.

Gele daken

Gele daken

De zeer hoge duurzaamheid (meer dan 50 jaar) van Firestone RubberGard™ EPDM maakt dat het membraan uitermate geschikt is voor systemen die langdurig op een dak aanwezig zijn zoals PV-systemen. Deze systemen moeten niet tijdelijk stil gelegd of verwijderd worden, waardoor u geen verlies in opbrengsten en/of extra applicatiekosten heeft.

Paarse daken

Paarse daken

Gebouwen moeten zo gebouwd worden dat ze over tachtig of honderd jaar weer gemakkelijk zijn te ontmantelen. Alle onderdelen van het gebouw moeten zo ontworpen worden dat ze hun laatste levensfase niet ingaan als afval, maar herbruikbaar zijn of hoogwaardig gerecycled kunnen worden.

De Firestone RubberGard™ EPDM membranen worden geballast (bv. met grind of tegels) of mechanisch bevestigd. Een materiaalpaspoort kan daarbij helpen. Door precies te weten welke materialen gebruikt worden en hun verdere levensloop te kennen, kunnen we het gebouw na gebruiksfase efficiënt slopen zonder materiaalverlies.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met ons team!